Onder tropische omstandigheden werd op 25 augustus 2019 het clubkampioenschap doublette afgewerkt. Er hadden zich 18 equipes aangemeld, maar wegens ziekte moest een equipe zich terugtrekken. Er werden drie voorronden gespeeld en de beste 8 equipes gingen in de kwartfinales uitmaken wie de halve finales zouden gaan spelen. De nummers 9 t/m 17 konden, voor de plaatsing, nog een partij spelen. Konden, want vanwege de warmte bestond hiertoe geen verplichting.

Uitslagen kwartfinales:

Johan Heijboer – Frans van Meerveld (1)

Paul de Jong – Rob van Erven (8)

13

8

Kees Roose – Hennie du Maine (2)

Marjolein Kuurstra – Piet de Vos (7)

13

8

Hannie Krijnen – Marco van der Linden (3)

Hans Koolwijk – Peter Snel (6)

13

12

Gregory Koolwijk – Veronica van Zuijlen (4)

Sonja Rowaan – John Rowaan (4)

13

5

Uitslagen halve finales:

Johan Heijboer – Frans van Meerveld

Gregory Koolwijk – Veronica van Zuijlen

13

8

Kees Roose – Hennie du Maine

Hannie Krijnen – Marco van der Linden

1

13

De finale.

Hannie Krijnen, altijd hoog op de ranglijst, en de ervaren Marco van der Linden waren vooraf geduchte tegenstanders voor debutant Johan Heijboer met zijn maat, de eveneens ervaren, Frans van Meerveld. Hannie en Marco liepen vlot uit naar een 5-0 voorsprong. Johan en Frans kwamen terug tot 5-4 en pakten vervolgens door naar een 7-5 voorsprong. Hannie en Marco namen met een mène van 3 punten weer een minieme voorsprong, maar Johan en Frans lieten zien dat ook zij een mène met 3 punten konden afsluiten en brachten de stand daarmee op 10-8 in hun voordeel. Vervolgens liepen zij uit naar 11-8, kwamen Hannie en Marco terug tot 9-11 en liepen Johan en Frans weer uit naar 12-9. In de, naar later bleek, laatste mène, kwam het but op bijna 10 meter te liggen. Johan plaatste goed en daar lag het 13e punt. De afstand bleek voor tireur Marco, die voordien een erg hoog schotpercentage scoorde, wellicht te groot. En toen ook Hannie het 13e punt niet kon wegschieten, bleek een debutant onder leiding van een ervaren meester clubkampioen doublette 2019.

Een conclusie.

Er wordt wel gezegd: “wij hebben tegen die competitiespelers geen kans”, maar niets is minder waar. Bij het clubkampioenschap tête-á- tête wist Ton van Kesteren eerder dit jaar de halve finale te bereiken en verloor toen 13-10 van de latere kampioen, met meer dan 50 jaar ervaring, Kees Roose. Nu weet Johan Heijboer, die pas 1½ jaar boult, onder leiding en begeleiding van Frans van Meerveld, kampioen te worden. Daarmee is, wat mij betreft, bewezen, dat iedereen altijd kans heeft. Daarom wordt hierbij iedereen uitgenodigd zich in te schrijven voor het volgende clubkampioenschap Mix (m/v) dat op zondag 29 september a.s. wordt gehouden.

Meespelen?

Kom gewoon eens langs op onze speeltijden.

Geheel vrijblijvend kun je een aantal keren meedoen onder leiding van een ervaren pétanque-speler

Klik hier voor meer informatie...

Contact Info

Het adres van onze accommodatie:
Galecopperzoom 1
3437 PJ Nieuwegein
Telefoon: 06 4615 6440

Klik hier om contact op te nemen...

Copyright © Petanque Vereniging Nieuwegein