De NJBB heeft op dinsdag 2 november kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij aangeeft een lastige boodschap te moeten aankondigen. Gezien de snelle toename van het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames, treft het kabinet maatregelen om deze coronagolf te stoppen.

De belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Hou de basisregels in acht (blijf thuis bij klachten, houd afstand en laat je testen):
  • Houd anderhalve meter afstand (dringend advies, per direct);
  • Werk minimaal de helft van de tijd thuis (dringend advies, per direct);
  • Reis buiten de spits, om drukte te vermijden;

Het coronatoegangsbewijs (CTB) geldt ook in sportscholen, alle amateursportverenigingen (binnen en buiten) zwembaden en ‘doorstroomlocaties’ als dierentuinen, musea en pretparken (verplicht, vanaf 6 november), buitenterassen horeca, georganiseerde van amateursport vanaf 18 jaar;

  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimten zoals winkels, stations, bibliotheken en gemeentehuizen (verplicht, vanaf 6 november).

Verder is het op dit moment onhaalbaar om regionaal corona-brandhaarden aan te pakken. Bedrijven en burgemeesters worden opgeroepen beter te handhaven. Daarnaast bereidt het kabinet wetgeving voor die ervoor zorgt dat bedrijven de coronapas verplicht kunnen stellen.

NPC
Vanaf zaterdag 6 november geldt voor alle competities, kampioenschappen en toernooien de verplichting tot het tonen van een CTB voor spelers en publiek boven de 18 jaar. Dat geldt voor zowel binnen als buiten. Dit betekent dat iedere deelnemende speler een geldig coronatoegangsbewijs moet laten zien (gevaccineerd, corona gehad of negatief getest)  om deel te mogen nemen aan de NPC of een NPC wedstrijd te bezoeken.

Om de NPC goed te laten verlopen, adviseren wij met klem dat iedere speler deze regel naleeft en respect toont voor vrijwilligers die de controle verrichten bij de ingang van sportverenigingen.

Verder is het voor de sport petanque met name van belang om in ieder geval na afloop van de wedstrijden, in de sportkantine, opnieuw de 1,5 meter afstand te bewaken.

Klik hier voor meer informatie over de persconferentie van vanavond.

Meespelen?

Kom gewoon eens langs op onze speeltijden.

Geheel vrijblijvend kun je een aantal keren meedoen onder leiding van een ervaren pétanque-speler

Klik hier voor meer informatie...

Contact Info

Het adres van onze accommodatie:
Galecopperzoom 1
3437 PJ Nieuwegein
Telefoon: 06 2820 5879 

Klik hier om contact op te nemen...

Info huur van de accommodatie
Telefoon: 06 53952202

Copyright © Petanque Vereniging Nieuwegein