Pétanque Vereniging Nieuwegein is opgericht op 14 november 1992 en ging van start op het gravelveld aan ’t Helmkruid in Nieuwegein. Ruim een jaar later, in december 1993, kon men in de wintermaanden terecht in een bedrijfshal aan de Wierselaan. In de zomermaanden ging het boulen door aan ’t Helmkruid en werd gebruik gemaakt van de kantine van HVN (handbalvereniging).

Op 1 oktober 1996 werd de accommodatie van de oude schippersschool betrokken. Naast “De School” werden buitenbanen aangelegd. Daar verbleven we een kleine 6 jaar om daarna naar een tijdelijke accommodatie op Blokhoeve te gaan.

In overleg met gemeente Nieuwegein en NJBB is in een aparte Stichting Pétanque Nieuwegein Nederland (SPNN) gestart met de ontwikkeling van een definitieve binnen- en buitenaccommodatie. In 2006 konden wij de huidige accommodatie in gebruik nemen, die wij huren van SPNN.

Leden

PVN begon in 1992 met 26 leden. Dat aantal groeide snel want 5 jaar later telde de club 134 leden. In de jaren daarop werd het leden aantal gestaag uitgebreid naar een min of meer constant ledenaantal van circa 175. Momenteel hebben we om en nabij 125 leden.

Recreatie- en wedstrijdsport

De meeste leden (± 75) spelen recreatief bij de club. Zij kunnen meedoen aan de wedstrijden op dinsdag- en donderdagmorgen, woensdagavond en/of zondagmiddag. Ook kunnen zij meedoen aan de clubtoernooien en de clubkampioenschappen die PVN organiseert. Per jaar houden we ± 10 toernooien en/of clubkampioenschappen.

De club telt ± 50 wedstrijdspelers. Naast de eigen wedstrijden, toernooien en kampioenschappen komen zij uit in de diverse nationale en districtscompetities. PVN heeft 6 teams in de Nationale Pétanque Competitie (NPC), 8 doublettenteams in de regionale Winter Doubletten Competitie (WDC) en 3 tripletten teams in de regionale Zomer Tripletten Competitie (ZTC).

NJBB

PVN is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Er zijn in Nederland zo’n 200 aangesloten verenigingen met totaal ruim 17.000 leden die pétanque spelen.

Contact Info

Het adres van onze accommodatie:
Galecopperzoom 1
3437 PJ Nieuwegein
Telefoon: 06 2820 5879 

Klik hier om contact op te nemen...

Info huur van de accommodatie
Telefoon: 06 53952202

Copyright © Petanque Vereniging Nieuwegein